Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Niesen kaller Trump verdens farligste mann

Niesen til USAs president har skrevet en bok om ham. Der kaller hun Donald Trump verdens farligste mann. Boka blir ikke stoppet.

En bok om USAs president Donald Trump blir ikke stoppet. Det har en dommer i byen New York bestemt. Mary Trump har skrevet boka. Hun er presidentens niese. I boka kaller hun onkelen verdens farligste mann.

Det er ventet at mye som står i boka, vil skape debatt. Den kommer i bokhandlene i slutten av juli. Det er tre måneder før valget. President Trump håper å bli gjenvalgt.

Presidentens bror Robert ba en dommer i bydelen Queens i New York om å stoppe boka. Den heter «For mye og aldri nok. Hvordan min familie skapte verdens farligste mann».

Robert Trump anklager Mary for å bryte en avtale. Den skal hun ha skrevet under på i 2001. Avtalen handler om arven etter Fred Trump. Han er Donalds far og Marys bestefar.

I boka forteller Mary Trump om hva hun så i besteforeldrenes hjem. Det er ifølge forlaget Simon and Schuster.

– Hun forteller om et mareritt av traumer og ødeleggende forhold. Og en tragisk kombinasjon av forsømmelse og mishandling, sier forlaget.

Mary Trump «er den eneste Trumpen som er villig til å fortelle sannheten. Om en av verdens mektigste og mest dys-funksjonelle familier». Det sier en psykolog, ifølge forlaget.

Avisa New York Times har skrevet om Trumps penger. De skrev at han har betalt veldig lite skatt de siste tiårene. Mary Trump skal ha vært den viktigste kilden til avisa i saken. Det skriver nettstedet The Daily Beast.