Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Noen skjøt to politifolk i USA

Folk demonstrerer flere steder i USA. Årsaken er at en politimann slapp å bli tiltalt for drap på en svart kvinne.

To betjenter er skutt. Det bekrefter Politiet i Louisville i USA. Politifolkene får behandling på sykehus. De kommer trolig til å overleve. Politiet har pågrepet en mistenkt.

Mange mennesker hadde samlet seg. Både i Louisville og andre steder. Årsaken var at en politimann slapp å bli tiltalt for drap.

Politiet drepte Breonna Taylor i mars i år. Det opprører mange. Politimannen er tiltalt for å ha opptrådt farlig.

Afro-amerikanske Taylor ble drept i delstaten Kentucky. Det skjedde da politiet skulle ransake et hus. Politiet var kledd i vanlige klær. De lette etter narkotika. Taylors kjæreste skjøt en av dem. Han trodde de var kriminelle. Politiet skjøt tilbake. Noen av skuddene traff Taylor.

Demonstranter samlet seg i Louisville da kjennelsen kom. De hadde håpet på strengere tiltaler. Politiet pågrep flere demonstranter.

Protestene spredte seg natt til torsdag til flere byer. Folk protesterte både i New York, Boston, Washington og Los Angeles.

De største demonstrasjonene var i Louisville, den største byen Kentucky. Her brukte politiet sjokkgranater for å spre demonstranter.

Soldater fra nasjonalgarden beskytter kritiske ting som sykehus. Det sier guvernør Andy Beshear.

Riksadvokat Daniel Cameron sier politifolkene ikke brøt loven da de skjøt. Ingen blir tiltalt som følge av at Taylor døde.

President Donald Trump skrøt av Cameron. Han siterte Cameron på at «rettferdighet er ofte ikke enkelt». Det skjedde på en pressekonferanse onsdag.

– Jeg sa, skriv det ned for meg. Fordi jeg syns det er en utmerket uttalelse, sa Trump. Han kalte Cameron «briljant».

– Han håndterer det veldig bra, sa Trump videre.