Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nord-Korea demper seg

Etter flere uker med trusler demper Kord-Korea snakket om krig mot Sør-Korea. Atomprogrammet gir fred og bedre økonomi, hevder leder Kim Jong-un.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har i flere uker snakket hardt mot Sør-Korea. De har truet med angrep mot dem og USA. Nord-Korea ble sinte da USA gjorde militærøvelser med nabolandet.

Nord-Korea snakket om å jobbe mer med atomprogrammet sitt. Men nå synes Kim å dempe seg noe, skriver nyhetsbyrået NTB.

I en tale som ble holdt lørdag men først kjent tirsdag, sa han at landet vil tenke mer på utvikling. Kim sa at atomprogrammet hjelper med økonomisk utvikling. Det sikrer fred, folkets lykke og at de har det bra økonomisk, sa han.

Han sa også at ingen atommakt noensinne er blitt invadert. Derfor sikrer atomprogrammet at nordkoreanerne får bestemme selv over eget land og det sikrer fred, mente Kim.

LES MER HER: – Kan angripe amerikanske baser

Men samtidig med Kims tale, ble det kjent at Nord-Korea vil starte opp igjen sitt omstridte atomanlegg i Yongbyon. Det melder landets nyhetsbyrå. Anlegget ble stengt i 2007 da en internasjonal avtale ble laget om Nord-Koreas atomprogram.

De siste ukenes trusler fra Nord-Korea har ført til at USA har sendt mer militære til Sør-Korea. Natt til tirsdag ble enda et marineskip sendt til kysten av Sør-Korea.

LES MER HER: Sør-Korea og USA starter militærøvelse

Nord-Korea har de siste ukene kuttet de direkte telefonlinjene med Sør-Korea. Landet har truet med å stenge et område der sørkoreanske bedrifter har fabrikker.

De satte sine raketter klare til å kunne skytes og truet amerikanske baser. Nord-Korea sa til slutt at det nå hersker krig mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

LES MER HER: Nord-Korea truer med «sterkere handling»