Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nord-Korea har fyrt av ny rakett

Nord-Korea har skutt opp en ny rakett. Barack Obama vil fortsette å straffe landet.

Torsdag skjøt Nord-Korea opp en mellomdistanserakett. Det skjedde utenfor kysten av landet. En mellomdistanserakett kan gå over lange avstander.

Den nye raketten gikk rundt 800 kilometer før den falt ned i havet. Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Før dette har Nord-Korea sendt opp flere slike raketter for å teste dem.

President Barack Obama er ikke glad for at Nord-Korea skyter opp raketter og har testet ut atomsprenging. Han vil fortsette å straffe landet for disse handlingene.

– USA og verdenssamfunnet godtar ikke slike ulovlige aktiviteter. Vi vil fortsatt gjøre det dyrt for dem å ikke oppfylle internasjonale avtaler om dette. Det sa en talsmann for Det hvite hus onsdag.

Nord-Korea har flere ganger truet med å gjøre et såkalt forebyggende atomangrep mot Sør-Korea. USA og Sør-Koreas leder Kim Jong-un truet nylig med å prøveskyte raketter.

I mars gjorde FNs sikkerhetsråd straffen mot Nord-Korea strengere. Det skjedde etter at landet gjorde en atomprøvesprengning i januar og skjøt opp en satellitt i februar. Flere land mistenker at oppskytingen egentlig var en test av en langdistanserakett.

FN har tidligere bestemt at det er forbudt for Nord-Korea å utvikle raketteknologi.