Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nordmann tiltalt for Bieber-svindel

En norsk mann kan bli dømt til 20 års fengsel i USA. Mannen skal ha lokket en person til å betale én million dollar for fem konserter med Justin Bieber.

En norsk mann kan bli dømt til flere år i fengsel i USA. Det skjer etter at han lurte en person for én million dollar. Det er omtrent 5,7 millioner kroner, skriver nettstedet nrk.no.

Justin Bieber har fem konserter i Skandinavia i april.

LES MER HER: Kaos da konsertene til Bieber ble utsolgt

Nordmannen sa at han hadde rettighetene til konsertene. Han fikk en investor til å betale 5,7 millioner for retten til disse konsertene.

En investor kan være en person eller et firma som gjør en investering. De betaler en sum penger for å delta i noe de forventer å tjene penger på.

Nordmannen lovet at investoren ville tjene minst 51 millioner kroner på konsertene.

Nordmannen skal også ha sagt at han jobbet med å booke konserter for Justin Bieber. Slik skal han ha lurt flere personer som jobber innen underholdning i USA.

Nordmannen er i 20-årene. I september ble han tiltalt for bedrageri. Sidne har han vært varetektsfengslet i Los Angeles i USA.

Mandag kveld måtte mannen møte i retten. Der sa han at han er skyldig. Nå kan han bli dømt til 20 år i fengsel. Det er den strengeste straffen han kan få.

– Maksimums-straffen er på 20 år, det finnes ingen minimums-straff, sier Andrew Brown til NRK. Brown er advokatfullmektig ved amerikanske myndigheters Major Frauds Section.

Major Frauds Section etterforsker saker som har med svindel og økonomi å gjøre.

Det er ventet at dommen i saken kommer til sommeren.