Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norsk skip deltar i søk etter savnet fly

Et norsk lasteskip er kommet fram til Indiahavet. Der skal det lete etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines.

Det er funnet flere gjenstander i havet utenfor Australia. De kan komme fra det forsvunnede flyet fra Malaysia Airlines. Et norsk lasteskip har kommet fram til området sør i Indiahavet. Nå skal skipet St. Petersburg delta i letingen etter det savnede flyet.

Skipet var på vei fra Port Louis i Indiahavet til den australske byen Melbourne. SÅ ble det bedt om å endre kurs. Det opplyser pressekontakt Christian Dahll. Han er pressekontakt i selskapet Höegh Autoliners. Skipet St. Petersburg kommer fra rederiet Höegh.

LES MER: Tror de kan ha funnet flydeler i havet  

St. Petersburg har et mannskap på 20 filippinere. Australske myndigheter har gitt skipet ordre om å søke etter deler, sier Dahll.

Det er flere skip på vei til området. Det norske skipet trolig nærmest stedet hvor det er sett det som kan være vrakrester fra flyet. Det sier australske myndigheter. 

Mannskapet om bord er trent til å søke i havet i tilfelle en nødsituasjon. Båten har fått beskjed om å søke i et bestemt område. Her bruker de radar for å se etter noe som kan ligge i vannet, forklarer Dahll.