Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Norske russejenter dopes ned i Hellas

En lege har behandlet flere norske jenter som var dopet ned i Hellas. Det forteller han til kanalen NRK.

Den greske legen Yannis Kalathis har behandlet minst fem til seks norske jenter på én uke. De var dopet ned på ferieøya Ios. Det forteller han til kanalen NRK.

Kalathis driver en klinikk på Ios. Der tar han imot pasienter som trenger akutt hjelp. Han er tilgjengelig døgnet rundt.

– De siste to ukene har det vært sprøtt. Jeg har ikke sovet mye. Pasientene har kommet hvert 20. til 30. minutt, sier Kalathis til NRK.

Legen forteller han at norsk russ kommer til ham. De trenger behandling for skader etter slåsskamper. Han forteller også om russejenter som har blitt dopet ned.

– Jeg har hatt minst fem til seks tilfeller med norske jenter i løpet av en uke. De er blitt dopet ned, sier Kalathis. Han sier at det er noe nytt på øya.

NRK har også vært i kontakt med flere jenter. De forteller om både venninners og egne opplevelser. Blant dem en 18 år gammel jente fra Akershus. Hun var på en strandbar sammen med venner. Hun ble tilbudt en drink av en utenlandsk guttegjeng. Hun blandet drinken selv.

Det neste hun husker, er at hun våknet på sykehuset klokka 5 dagen etter.

– Da jeg våknet opp, skjønte jeg ingenting. Jeg skrek fordi jeg trodde jeg var voldtatt, forteller jenta. Hun ønsker ikke å si navnet sitt.

Den siste tiden har det vært flere nyheter om norsk russ. De har startet feiringen tidlig med ferie i Hellas. Der har det vært mye fyll og vold.

For under to uker siden ble ti norske ungdommer pågrepet på øya Kos. Årsaken var at det skulle ha vært planlagt en slåsskamp. Det skulle være mellom kommende russ fra to norske byer. Ungdommene ble løslatt samme dag.

Flere vitner forteller om slåsskamper. Avisa VG har fått tilsendt to videoer. De viser brutale slåsskamper hvor nordmenn skal være med.

Norsk russ som har gjort ulovlige ting i Hellas, kan tiltales i Norge. Det sa politiet i Norge mandag.