Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ny fare truer rohingyaene

Hundretusener av rohingyaer lever i overfylte flyktningleire i Bangladesh. Når regntiden kommer, kan situasjonen bli verre.

Rohingyafolket har søkt tilflukt i Bangladesh. De flyktet fra vold og overgrep i Myanmar. Nå kan de være truet av kraftig regn og vind som kommer om våren. Rundt 688.000 rohingyaer holder nå til i byen Cox's Bazar i Bangladesh. Der er det mangel på mat. Men takket flyktningene hat tilgang på helsetjenester og andre tjenester. De er takket være hjelpeorganisasjoner og myndighetene i Bangladesh.

Når solen går ned, slutter det meste av aktiviteten i flyktningleiren. Den er uten strøm. De som bor der, gjør seg klare for natten. De sover på matter på den gjørmete bakken.

Det bygges mange midlertidige boliger til rohingyaene. Det kan få dårlige følger for miljøet, advarer flere. Situasjonen kan bli verre med mer bygging og hogging av skog. Det sier Abu Sadat Ahmed Foisal. Han jobber for hjelpeorganisasjonen Brac.

I april starter vanligvis sesongen for sykloner og monsun. Det er vær med masse vind og regn. Det kraftige været kan føre til en katastrofe for rohingyaene i flyktningleirene. Hjelpeorganisasjonene jobber for å beskytte flyktningene mot dette. Verdens-organisasjonen FN sier det vil komme mer hjelp før monsunen kommer.

Mange flyktninger vil bli flyttet. Det vil skje dersom det kommer jordskred eller andre farer.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å beskytte dem inntil de kan reise hjem igjen, sier Khalid Mahmud.