Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ny leder for brorskapet

Det muslimske brorskap i Egypt har fått en ny leder. Årsaken er at den øverste lederen er i fengsel.

Tirsdag utnevnte Det muslimske brorskap i Egypt en ny leder. Ifølge nettsiden til Brorskapets politiske parti er det Mahmoud Ezzat. Han har vært nestleder for gruppa. Dette skriver nyhetsbyrået NTB.

Det skjedde etter at gruppas leder Mohamed Badie ble satt i fengsel. I samme fengsel sitter Egypts tidligere president Hosni Mubarak, ifølge TV-kanalen Al-Jazeera.

LES OGSÅ HER: 24 politimenn drept i Egypt

Badie ble tatt av militæret i Egypt i en leilighet i Nasr City. Det er et område som ligger nordøst i Kairo, hovedstaden i Egypt. Det skjedde natt til tirsdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået i Egypt.

Badies skjulested skal ha blitt funnet etter at de militære fikk et tips om hvor han var.

Militæret har vært på jakt etter flere ledere i Det muslimske brorskap. Det har de gjort siden juli. Da avsatte militæret president Mohamed Mursi.

De militære sier at det blir rettssak 25. august for seks ledere i Brorskapet. De er siktet for å ha sagt at det er greit å drepe demonstranter.

LES OGSÅ HER: Nye demonstrasjoner i Egypt

Til nå er minst 830 mennesker blitt drept i Egypt siden onsdag, ifølge Egypts statlige nyhetsbyrå MENA. Onsdag gikk egyptiske sikkerhetsstyrker til aksjon for å sette en stopper for demonstrasjonene. De ble arrangert til støtte for Det muslimske brorskap og Egypts avsatte president Mohamed Mursi.

70 av de drepte er politifolk og soldater.