Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nye skudd i Malmö

En ukjent snikskytter ryster Malmö. Torsdag kveld ble to unge kvinner skadd.

De to kvinnene er 26 og 34 år gamle. Kvinnene ble lettere såret da en ukjent person skjøt gjennom vinduet til leiligheten deres. Den ligger i første etasje i en leiegård i bydelen Kroksbäck i Malmö, opplyser svensk politi. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det har vært rundt 15 andre skyte-angrep i Malmö den siste tiden. Det er uklart om de unge kvinnene er angrepet av samme gjerningsmann.
Det er innvandrere som personen har skutt mot i den sydsvenske byen. Kvinnene som ble beskutt, har ikke-svensk bakgrunn.
– De er innvandrere fra et europeisk land, sier Calle Persson. Han er talsmann for politiet i Malmö.

Ifølge universitets-sykehuset i Skåne ble den ene kvinnen såret i underarmen. Den andre ble truffet i ryggen. Det var også et barn sammen med de to kvinnene i leiligheten da skytingen skjedde.
– Slektninger har tatt seg av barnet, tror jeg, sier Persson.

Politiet fikk melding om skytingen ved 19.40-tiden torsdag kveld. De sperret raskt av området, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Politiet vil undersøke om våpenet som ble brukt, er det samme som i de andre angrepene. Nå er de på jakt etter kuler eller spor av kuler. Den eller de som skjøt, var torsdag kveld fortsatt ikke pågrepet.

Torsdag kom det også meldinger om at noen hadde skutt mot en 16 år gammel innvandrergutt sør i Malmö. Gutten ble ikke truffet.

LES MER HER: Skyter innvandrere

Politiet tror at den eller de som skyter, kan være fra det høyre-ekstreme miljøet. Det er fordi det først og fremst er innvandrere som blir skutt på.
– Det inngår som en del av etterforskningen, men vi etterforsker bredere enn som så, sier Mats Lassén. Han er talsmann for politiet i Malmö. Det skriver nettavisa Dagbladet.no.

Politiet har ikke fått noen avgjørende tips i saken ennå. Men politiet tror at de skal klare å pågripe den eller dem som skyter.
– Og hvis gjerningsmannen fortsetter, øker sjansen for at han gjør en feil. Og at han etterlater seg spor, sier J-B Cederholm. Han jobber for kriminal-politiet i Malmö.

Politiet oppfordrer nå innbyggerne i byen til å være forsiktige når de er ute om kvelden. Det gjelder spesielt folk med innvandrer-bakgrunn.

Helt siden i sommer har en spesialgruppe i politiet etterforsket skyte-episodene i Malmö.
Tirsdag kveld ble en mann skutt på. Den 28 år gamle mannen ble skutt i ryggen på en buss-holdeplass. Han ble alvorlig skadd og har fått en kule operert ut av kroppen.

Den første skyte-episoden skjedde i oktober i fjor. Da ble en 20 år gammel kvinne skutt og drept nær den innvandrer-dominerte bydelen Rosengård. Kvinnen satt i en bil sammen med en 21 år gammel mann. Han overlevde, men ble såret.
Siden da har mellom 10 og 15 innvandrere blitt truffet og såret av kuler fra den ukjente gjernings-mannen.

Politiet frykter nå at den store oppmerksomheten fra mediene skal lokke andre til å gjøre det samme.
– Medias fokus kan få den effekten. Derfor må vi ha i tankene at «copycats» kan gjøre det samme. Vi pleier å snakke med små bokstaver, men dette er en veldig uvanlig situasjon, sier Per Lidehäll. Han er talsmann for politiet i Malmö. Det skriver avisa Aftonbladet.