Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Obama gir Syria en sjanse

USA vil vente med å angripe Syria. I stedet godtar presidenten å få sjekke Syrias kjemiske våpen.

Tirsdag kom nyheten om at Syria er blitt enig med Russland om en avtale. Syria sier ja til at andre land sjekker deres kjemiske våpen.

LES MER HER: Syria godtar avtale om kjemiske våpen

USAs president Barack Obama har sagt at han vil angripe Syria fordi de bruker kjemiske våpen. Men først ville han spørre den amerikanske kongressen om lov. Kongressen er som det norske Stortinget.

Nå utsetter Obama å spørre kongressen.

– Russland vil samarbeide med andre land om å presse Assad til å gi slipp på de kjemiske våpnene. Det er for tidlig å si om dette vil lykkes. Dette kan fjerne trusselen om bruk av kjemiske våpen uten at vi trenger å bruke militær makt, sa Obama i en tale på TV tirsdag kveld.

LES MER HER: Vanskelig oppgave for Obama

Men Obama advarer mot å la Syria slippe unna. USA sier de vet at president Bashar al-Assad drepte flere hundre mennesker med kjemiske våpen 21. august.

– Vi vet at Assad-regimet brukte kjemiske våpen. Bildene fra denne massakren er kvalmende. Menn, kvinner og barn ligger på rekke, drept av giftgass. Andre gisper etter luft. En far klamrer seg til sine døde barn og bønnfaller dem om å reise seg, sa Obama.

Han lovet samtidig at dersom USA angriper Syria, blir det ikke et stort angrep. Han vil ikke sende soldater inn for å kjempe på bakken, lovet han.