Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Obama laget terrorgruppa IS

Donald Trump mener president Barack Obama laget terrorgruppa IS. Han kan også ha truet med drap på motstander Hillary Clinton.

Donald Trump er president-kandidat for Det republikanske partiet. Han ble godkjent av partiet i juli. Men etterpå har det ikke gått så bra. Han har reist rundt i landet og holdt taler. Der har han sagt mye rart. Noen ganger har også folk blitt skremt.

Trump mener Barack Obama er den verste presidenten som har vært i USA. Natt til torsdag kom han med nye beskyldninger mot Obama. Da snakket han om terrorgruppa Den islamske staten (IS).

– IS hyller president Obama. Han er grunnleggeren av IS. Han lagde IS. Og han har fått hjelp av skurken Hillary Clinton, sa Trump ifølge avisen Guardian.

Også tidligere i uka har han snakket stygt om motstanderen Clinton. Hun vil ta våpnene fra det amerikanske folket. Det kan hun gjøre ved å endre grunnloven, sa han.

– Hvis hun får velge sine dommere, er det ingenting dere kan gjøre. Unntaket er dere som er tilhengere av retten til å bære våpen. Jeg vet ikke, sa Trump i talen ifølge nyhetsbyrået NTB.

Mange har tolket denne kommentaren som en trussel. De mener Trump hinter om at det er OK å skyte Clinton. Det har fått mange til å reagere. Medarbeiderne til Trump sier han blir misforstått. At han ikke ber folk bruke vold mot Clinton.

Mange av velgerne til Trump vil ikke lenger støtte ham. De synes han sier for mye stygt. Flere sier de nå heller vil stemme på Clinton.