Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ofre må vente på hjelp

Titusenvis av ofre for jordskjelvet i Pakistan må vente lenge på hjelp. De mangler både mat, vann, medisiner og et sted å bo.

Tirsdag rystet et jordskjelv Baluchistan-provinsen i Pakistan. Over 100.000 mennesker mistet hjemmene sine. Skjelvet hadde en styrke på 7,7 på Richters skala. Skalaen viser hvor kraftig skjelvet er.

348 mennesker er døde i jordskjelvet. 500 mennesker er skadd.

I byen Awaran er 90 prosent av alle hus ødelagt. Folk mangler et sted å bo, mat, vann og medisiner. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Myndighetene i landet har sendt soldater til området. De skal hjelpe til med redningsarbeidet. Men det er vanskelig å få nødhjelp fort fram.

Awaran er et fattig område. Der er det mangel både på veier og helseklinikker. Det gjør at det er vanskelig å få nødhjelp fram i tide. Det tar også tid å behandle skadde folk på stedet.

I tillegg gjør opprørsgrupper hjelpearbeidet vanskelig. Folk i gruppene skjøt torsdag mot flere helikoptre som var på vei til Awaran. Lederen for Pakistans nasjonale katastrofe-myndighet satt i det ene helikopteret. Men ingen kom til skade i angrepet, sier myndighetene torsdag.