Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ofrene kom fra 40 land

De skadde og drepte i terroren i Spania kom fra 40 land.

14 personer ble drept og rundt 120 ble skadd i de to angrepene med bil i Spania. Ofrene kommer fra nesten 40 forskjellige land. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Angrepene skjedde på hovedgaten i Barcelona og i feriebyen Cambrils. Mange av de drepte var turister på besøk i Spania.

En sju år gammel britisk-australsk gutt var lenge savnet. Bildet av ham ble delt på sosiale medier. Han er en av de siste som er bekreftet drept i Barcelona. Moren hans er fortsatt på sykehus. I tillegg har politiet funnet navnet på fire spanjoler, tre italienere, en amerikaner, en canadisk mann, en kvinne med både spansk og argentinsk statsborgerskap, en belgisk kvinne og to portugisiske kvinner.

Helsedepartementet sier at 81 personer er skrevet ut fra sykehus. Fortsatt er 51 mennesker på sykehus. Ti av dem er kritisk skadd.

Blant de skadde er det 30 franske, 13 tyskere, fire irske og flere britiske statsborgere. Det er tre nederlendere, to belgiere, tre rumenere, tre australske borgere, to greske barn og tre marokkanere. Blant dem er et barn som er kritisk skadd. I tillegg er det fem cubanere og to fra Taiwan. Det er også personer fra Ungarn, Makedonia, Østerrike, Tyrkia, Hongkong, Spania, Algerie, Argentina, Canada, Kina, Colombia, Den dominikanske republikk, Ecuador, Egypt, Filippinene, Honduras, Kuwait, Mauritius, Pakistan, Peru og Venezuela.