Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Over 215.000 er smittet av korona i USA

Flere og flere i USA blir syke av viruset korona. Over 215.000 er smittet. Mer enn 5.000 døde har hatt viruset.

Det er ingen steder i verden hvor smitten spres raskere enn i USA. Nesten 600 smittede døde fra onsdag kveld til torsdag morgen. Torsdag morgen hadde 5.110 personer dødd med korona-smitte i USA.

215.300 er bekreftet smittet i landet. Helse-myndighetene i landet sier 8.878 har blitt friske igjen. Men 5.000 smittede er alvorlig eller kritistk syke av viruset. Donald Trump er president i USA. Han sier at mellom 100.000 og 240.000 personer vil dø av viruset i landet.

Les også: Viruset ryster USA

Viruset korona dreper i gjennomsnitt 748 personer hver dag i USA. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Viruset er nå den tredje vanligste årsaken til død i landet. Bare hjerte- og kar-sykdommer og kreft dreper flere. De dreper 1.774 og 1.641 personer hver dag. Det sier helse-myndighetene i landet.

Et cruiseskip ble nektet å legge til kai. Det skjedde i Florida. Rundt 200 personer på skipet er syke. De har noe som ligner influensa. Ni er bekreftet smittet av viruset korona. Det sier de som eier skipet. Fire personer er døde.

Les mer: Korona-krisen gjør Trump populær

Trump sier at amerikanske myndigheter vil hente passasjerene fra skipet. Det skjer trolig på torsdag. USA skal sende helse-personell til skipet. Deretter skal folk få komme på land. Utledninger vil bli sendt hjem.

– Vi må hjelpe folkene. De har store problemer, sier Trump.