Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Over hundre savnet etter skred

113 døde mennesker er gravd ut av store mengder jord i Myanmar. Men fortsatt er over hundre savnet.

Poldater, politi og frivillige fortsatte mandag å hente døde ut av jordraset. Natt til lørdag raste avfall fra en jadegruve i det nordlige Myanmar. Raset skjedde i Hpakant i delstaten Kachin natt til lørdag. Arbeidere lå og sov i skur like ved. Omtrent 50 skur ble tatt av raset.

113 mennesker er funnet døde til nå. Fortsatt er over hundre mennesker savnet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

De døde ble fraktet til et likhus i nærheten. Der kan venner og familie finne igjen sine kjære. Mange ble begravd samme dag og andre kremert. Men fortsatt var det stabler med døde mennesker, dekket av blå presenninger.

– Vi har ikke noe register over hvem som bodde her. Det var en slum hvor disse arbeiderne bodde, i noen slags telt. Ingen vet nøyaktig hvor mange de var. Eller hvor de kom fra, sier Swe Myint. Han er sjef for de lokale myndighetene i Hpakant.

Hpakant hentet ut jade av høyeste kvalitet. Men gruvene og steinfyllingene er farlige. Alvorlige ulykker skjer stadig. I mars døde ti mennesker i et annet skred i samme område.

Mange av arbeiderne kommer fra andre områder i Myanmar. De jobber lange økter for lav lønn og under farlige forhold. Mamhe selskaper har dumpet gruveavfall i området. Det er uklart hva som utløste skredet.

– Vi hørte bare en kraftig lyd som hørtes ut som torden. Vi så at det digre fjellet kollapset. En enorm bølge med stein og masse raste ut og la seg over et stort område, sier Ko Sai. Han så det som skjedde.