Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Pågrep fotograf og blogger

Politiet i Aserbajdsjan har pågrepet en fotograf og blogger. Fotografen har jobbet med å ta bilder fra demonstrasjoner for demokrati i landet.

Fotograf Mehman Husejnov ble pågrepet i hovedstaden Baku i Aserbajdsjan tirsdag kveld. De sa broren hans Emin onsdag, skriver nyhetsbyrået NTB. Fotografen har blant annet jobbet med å dokumentere demonstrasjoner for demokratiet.

Husejnov holdt på med å ta bilde av protest-aksjoner som ikke var godkjent av myndighetene. Det skjedde under musikk-konkurransen Eurovision Song Contest i Baku.

LES MER HER: Vant med sang om kjærlighet

Menneskeretts-forkjempere forsøkte å bruke arrangementet til å vise at det er lite ytringsfrihet og andre problemer med menneske-rettighetene i Aserbajdsjan.

– Vi mener pågripelsen av ham er politisk motivert. Det er godkjent på høyeste politiske hold i landet, sier Emin Husejnov. Han leder Instituttet for journalisters frihet og sikkerhet i Aserbajdsjan.

Fotografen anklages blant annet for å ha fornærmet politifolk. Myndighetene påstår også at han skal ha skadet politiet under en demonstrasjon som ikke var godkjent. Det skal ha skjedd 21. mai.