Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Pågrepet for Nemtsov-drapet

En tsjetsjensk mann har innrømmet at han har noe med drapet på Boris Nemtsov å gjøre. Men opposisjonen tror ikke noe på det.

En tsjetsjensk mann er pågrepet og varetekts-fengslet. Politiet mener at han hadde noe med drapet på Boris Nemtsov å gjøre. Nemtsov var en russisk politiker som kritiserte president Vladimir Putin. Nemtsov ble skutt for ti dager siden på gata i Moskva.

Nemtsov sa at han støttet det franske humorbladet Charlie Hebdo. De tegnet vitsetegninger av profeten Mohammed. Bladet ble angrepet av islamister. Tsjetsjeneren Zaur Dadajev som er pågrepet, skal være troende muslim. Politiet mener at han har reagert på støtten. Han skal ha jobbet i politistyrken Sever i Tsjetsjenia i ti år. Politiet tror at noen bestilte drapet på Nemtsov.

Dadajev ble pågrepet sammen med en annen tsjetsjener, Anzor Gubasjev. Tre andre er også pågrepet. To av de mistenkte skal ha blitt pågrepet i Ingusjetia.

Men opposisjonen tror ikke noe på at islamister skjøt Nemtsov. De sier at den drepte jobbet med en rapport. Den skulle bevise at russiske militære hadde jobbet direkte med opprøret øst i Ukraina.

Datteren til Nemtsov sier at hun er sikker på at drapet på faren var på grunn av politikk. Hun mener noen i toppen av politikken i Kreml angrep faren.

– Han ble drept fordi han var imot Kreml. Det er helt klart, sier Sjana Nemtsova til den tyske avisa Bild am Sonntag.

30 år gamle Sjana advarer mot å tro at drapet blir oppklart. Noen kommer til å bli straffet, men ikke de virkelig skyldige, mener hun.

LES MER HER: Tusener i begravelsen til Nemtsov