Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Papandreou slutter

Giorgos Papandreou slutter som statsminister i Hellas. Han er blitt enig om å lage en felles regjering med motstanderne i politikken.

Søndag hadde Hellas' statsminister Giorgos Papandreou møter med motstanderne sine. Antonis Samaras leder de partiene som ikke har vært enig med statsministeren. De to ble enige om å lage en gresk samlings-regjering. Den skal jobbe fram til det holdes nye valg i Hellas. Det skjer trolig 19. februar neste år.

Mandag blir det klart hvem som skal lede samlings-regjeringen. Men Papandreou sier at han slutter. Noen tror finansminister Evangelos Venizelos kommer til å lede landet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Stemmer ikke over kriseplan

Hellas har store problemer med økonomien sin. Landet har stor gjeld som de ikke klarer å betale på. De må ha flere lån fra Den europeiske union (EU). Men EU krever store kutt i budsjettet til Hellas for å gi med penger.

Forrige uke ble det kaos i landet. Da sa Papandreou at grekerne skulle få stemme over EUs kriseplan. Mange folk var sinte fordi mente EU bestemmer for mye over politikken i Hellas. Men EU ble irritert over planen om å la grekerne stemme. De fryktet at det ville skape en ny krise over hele Europa.

LES MER HER: Stanser krisehjelp til Hellas

Flere mente at Papandreou ville presse motstanderne sine til å godta kriseplanen. Men fredag snudde regjeringen. De droppet folke-avstemning.