Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Partiet vil ikke snakke fint om Trump

Bare familien vil snakke fint om Donald Trump. Mandag holdt kona Melania tale om ektemannen.

Det amerikanske partiet Republikanerne holder landsmøte i fire dager. Det startet mandag. Nå er Donald Trump den eneste kandidaten til partiet som kan bli president. Han har vunnet nok stemmer i nominasjons-valgene. Mange folk liker ham. Men i partiet er han veldig omstridt. Flere har sagt at de ikke støtter ham. De vil ikke at han skal bli president. Det er mulig for partiet å stoppe Trump. De kan finne en annen kandidat. Men det er spesielle regler. Han kommer trolig ikke til å bli byttet ut.

I løpet av møtet er det ventet at Trump vil bli godkjent som partiets president-kandidat. Det er fire år sist partiet gjorde dette. Da var det Mitt Romney som ville bli president. Han ble feiret og fikk mange fine taler. I år nekter mange av de kjente politikerne å være med på møtet. De vil ikke støtte Trump. Han får heller ikke så mange fine taler om seg. Nesten bare familien hans vil tale om han. Mandag talte kona hans Melania. Temaet for talen var «Gjøre USA trygt igjen». Hun skrøt av mannen sin. Men talen har fått mye kritikk. Mange mener hun har kopiert talen til Michelle Obama fra 2008. Den holdt hun da ektemannen Barack Obama var blitt Demokratenes president-kandidat. Det skriver avisen Aftenposten.

Tirsdag skal eks-kona Ivana Trump og sønnen Donald Trump Jr. tale. De skal snakke om «Få USA i arbeid igjen». Onsdag skal Trumps visepresident Mike Pence tale. Han skal snakke om å «Få USA til å bli en leder igjen». Torsdag skal Trump tale selv. Han skal snakke om fellesskap i USA. Det skriver nyhetsbyrået NTB.