Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Pirater satte dansk familie fri

Endelig kommer en dansk familie hjem. De har vært gisler hos somaliske pirater i sju måneder.

Familien med to voksne og tre barn var på reise med seilbåten sin jorda rundt. De hadde også med to andre som mannskap. Men da de sju seilte mot Afrikas Horn, kom plutselig somaliske pirater. Danskene ble fanget og holdt som gisler. Onsdag kom endelig nyheten om at de er sluppet fri. Da hadde de vært fanget i nesten sju måneder.

– De sju løslatte gislene har det etter forholdene bra. De er på et sikkert sted og ventes hjem til Danmark i løpet av kort tid, sier det danske utenriks-departementet.

LES MER HER: Dansk familie blir kanskje fri

Myndighetene vil ikke si noe om hvor mye som er betalt for å sette dem fri, skriver nyhetsbyrået NTB. Myndighetene sier at de ikke har vært villige til å betale. Folk i Danmark har samlet inn penger. Men det er ikke kjent om disse pengene ble brukt.

Ifølge nyhets-tjenesten Somalia Report fikk piratene nesten 16 millioner kroner. Det samme sier en talsmann for piratene til nyhetsbyrået Reuters.

LES MER HER: Døde i kamp om danske gisler

Familien fra danske Kalundborg ble satt som fanger i en gresk lastebåt. Både moren og den 13 år gamle datteren skal ha vært syke.

LES MER HER: Forhandler med piratene