Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Pistorius kjent skyldig i drap

Høyesterett i Sør-Afrika mener idrettsutøveren Oscar Pistorius drepte kjæresten med vilje. Dermed kan han få strengere straff.

I februar 2013 skjøt og drepte Oscar Pistorius sin kjæreste. Reeva Steenkamp ble funnet død i hans hjem. Pistorius sa at han handlet i selvforsvar da han skjøt gjennom en lukket baderomsdør. Han trodde en innbruddstyv var på badet.

Høyesterett i Sør-Afrika har nå behandlet ferdig en anke fra påtale-myndighetene. De mener den tidligere idrettsutøveren må få en strengere straff. Høyesterett slår fast at Pistorius er skyldig i å ha drept med vilje, det som kalles overlagt drap.

Dermed blir det en ny rettssak. Den skal avgjøre om Pistorius skal dømmes for overlagt drap. Det opplyser høyesterett torsdag.

Oscar Pistorius er også kjent som «Blade Runner» fordi han løp med proteser. Han ble dømt for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp i 2013. Han ble løslatt på prøve i august 2015. Da hadde han sonet ett år i fengsel. Han skulle egentlig sone resten av dommen i husarrest i onkelens hus i Pretoria.

Domstolen overså sentrale bevis i rettssaken mot Pistorius. Det påpeker høyesteretts-dommer Steven Majiedt. Aktor mener derfor at idrettsstjernen må få en strengere straff.

De sentrale bevisene gjaldt beviser fra gjenskapingen av det som skjedde på åstedet. Majiedt mente at dommeren i den opprinnelige rettssaken ikke hadde brukt disse bevisene.

LES MER HER: Pistorius kjent skyldig i drap