Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politimann med våpen stanset ikke skytingen

Politimannen ventet utenfor skolen i USA mens 17 personer ble drept.

17 personer ble drept i delstaten Florida i USA 14. februar. En ung mann skjøt rundt seg på en skole.

Saken har ført til ny debatt om våpen i USA. President Donald Trump foreslår tiltak. Ett av dem kan være at lærere blir trent til å bruke våpen.

Nå viser det seg at en politimann var på skolen uten å gjøre noe. Han hadde våpen og var i uniform. Videoer viser at politimannen ikke gjorde noe, melder kanalen CNN.

– Jeg så en politimann komme og stille seg ved bygning 12. Og han gikk aldri inn i skolen, sier sheriff Scott Israel.

Han burde ha gått inn og forsøkt å stanse skytteren, mener sheriffen. Han sier han følte seg dårlig og lei seg da han så videoen av politimannen.

Saken skal etterforskes. Politimannen har sluttet i jobben. Det skjedde etter at han fikk vite at han måtte ta en pause uten betaling. Politimannen har ellers fått ros for jobben sin. Han har blitt nominert til priser som beste ansatt.

Også to andre politimenn skal etterforskes. De jobber fortsatt. Politiet skal undersøke hvorfor ingen stanset skytteren. Både skytteren Nicolas Cruz og broren var ofte i trøbbel.  Politiet ble tilkalt 23 ganger på under ti år i saker som gjaldt brødrene. Noen av sakene gjaldt bekymring om at Cruz skulle skyte på en skole.