Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Presidenten jakter på opprørere

Den politiske krisen i Venezuela fortsetter. President Nicolás Maduro forbyr folk å demonstrere. Han jakter også på dem han mener skaper uro i landet.

Søndag angrep 20 menn en militærleir i byen Valencia i Venezuela. To ble drept, en ble skadd og sju ble arrestert. Før angrepet fortalte menn i uniform at de ville sloss mot et «morderisk tyranni». Det skriver kanalen BBC.

Bakgrunnen er valget i slutten av juli. President Nicolás Maduro holdt et omstridt valg til grunnlovgivende forsamling.

Forsamlingen har fått makt til å endre lover. Den kan slik bestemme over nasjonalforsamlingen. Siden 2015 har opposisjonen i Venezuela kontrollert nasjonalforsamlingen.

Maduro hevder han vant valget, men presidentens motstandere boikottet det. Spenningen øker dermed i Venezuela. Opposisjonen og regjeringen beskylder hverandre for å ville kuppe makta i landet.

Nå vil Maduro at en gruppe skal finne de som lager bråk. Det fortalte presidenten i en ukentlig TV-tale søndag. Han beskyldte motstandere bosatt i USA og Colombia for å ha gitt penger til angrepet.

Det har vært politisk uro i Venezuela siden april. Mer enn 120 personer er drept, nær 2.000 såret og 500 pågrepet i demonstrasjoner.