Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Presidenten skjelte ut Trump

Donald Trump er en farlig mann, advarer president Barack Obama.

Natt til torsdag holdt president Barack Obama tale. Det skjedde på landsmøtet til Det demokratiske partiet. Partiet er samlet i byen Philadelphia for å godkjenne sin president-kandidat. Hillary Clinton ble godkjent av partiet tirsdag kveld. Resten av møtet skal handle om Clinton. Flere kjente politikere holder fine taler om henne. Natt til torsdag var det president Barack Obama sin tur. Han sa at ingen vil gjøre en bedre jobb som president enn Hillary Clinton.

– Det har aldri før vært en mann eller kvinne som er bedre kvalifisert til å bli president i USA. Clinton er bedre kvalifisert enn meg og Bill Clinton, sa han ifølge avisen VG.

Bill Clinton er ektemannen til Hillary Clinton. Han var president i USA fra 1993 til 2001.

Konkurrenten til Hillary Clinton er Donald Trump. Han er president-kandidaten til Det republikanske partiet.

Trump bør ikke bli president. Hans måte å snakke på gir mer hat i samfunnet, mener president Obama.

– Republikanerne foreslår ingen løsninger på problemene våre. I stedet lar de anklager, forakt, sinne og hat vokse. Slik skal det ikke være i landet vårt. Det USA jeg kjenner til er fullt av mot, optimisme og vilje til å finne gode løsninger, sa Obama ifølge nyhetsbyrået NTB.

Obama sammenlignet Trump med en islamist.

– Alle som truer våre verdier, vil mislykkes til slutt. Enten om de er fascister, kommunister, jihadister eller bøller i landet vårt, sa han ifølge avisen Aftenposten.