Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prest drept i kirke i Frankrike

To menn brøt seg inn i en kirke i Normandie. Der tok de flere til fange og drepte en prest. Gisseltakerne var trolig medlemmer av terrorgruppen IS.

En prest er drept med kniv i en kirke i Normandie. Han var 84 år gammel. En annen person har fått livstruende skader. To menn brøt seg inn i kirken mens det var gudstjeneste på morgenen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mennene hadde med seg kniv og tok alle de seks personene i kirken som gisler. Det var en prest, tre nonner og to vanlige folk i kirken. Den ene mannen hadde skjegg og et muslimsk hodeplagg, skriver franske medier. Den ene nonnen klarte å rømme. Hun fikk varslet politiet. De kom raskt til stedet. 40 minutter senere var situasjonen over. De to gisseltakerne ble skutt og drept av politiet.

Francois Hollande er president i Frankrike. Han sier at gisseltakerne trolig var medlemmer av terrorgruppen Den islamske staten (IS). 
– Vi skal kjempe alt vi kan mot IS, sa han i en tale.

Også i Norge vekker saken reaksjoner. Utenriksminister Børge Brende fordømmer angrepet.
– Jeg fordømmer på det sterkeste det fryktelige drapet. Det var en feig og avskyelig voldshandling, skriver han på nettsamfunnet Twitter.