Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prins William vil bestemme over eget liv

Kate Middletons kommende ektemann liker ikke å bli fortalt hvordan han skal leve. Rådgiverne er ofte gammeldagse, synes Prins William.

England er klar for bryllupet til prins William og Kate Middleton. Mange har meninger om hvordan de bør leve livet sitt sammen. Men prinsen er klar på at ingen forteller ham hva han kan og ikke kan gjøre. Det får ikke engang hans nærmeste rådgivere gjøre, skriver nyhetsbyrået NTB.

– De bestemmer ikke ting for meg. Jeg liker å være uenig med dem. Mye av det rådgivere kommer med, er gammeldags. Det fungerer ikke i dagens verden. Mange mennesker har et helt galt syn på hvordan det er å være kongelig. Jeg liker å bestemme selv. Jeg lytter til alles meninger. Så tar jeg mine egne avgjørelser, sier han i et intervju med tv-kanalen Sky.

Det uvanlig åpne intervjuet ble gitt i juni i fjor. Eventyreren Ben Fogle fikk følge prinsen og lage et TV-program om ham. Fogle fulgte prinsene William og Harry på en reise til Botswana.

Prins William svarer ikke så ofte på spørsmål om sitt privatliv. Men i denne dokumentaren åpner han likevel døren på gløtt. Han deler noen tanker om sitt eget liv. Prinsen sier han må leve med at pressen og folk er interessert i privatlivet hans.
– Jeg er privilegert som er født til denne jobben. Interessen for meg som privatperson er bare en del av det. Det er noe jeg må leve med. Jeg er ikke fullt så høflig når jeg snakker om mediene bak lukkede dører, smiler han.

Prinsen sier at prinsesse Diana lærte ham å ha kontakt med bakken.
– Du kan ikke leve i din egen verden. Hvis du ikke har beina plantet på jorda, vil du miste kontakten med virkeligheten. Da vil du ikke kunne sette deg inn i hvordan folk har det og forstå dem, sier prinsen.

Han er klar på at verken han eller broren vil leve i en lukket overklasse-verden.
– Vi ønsker ikke å leve et skjermet liv. Vi vil gjøre det andre gjør, oppleve det samme som andre og leve det virkelige livet, sier han.

LES MER HER: Datoen er satt

Mannen som en gang kan bli konge av Storbritannia, hevder at han er en vanlig 28-åring.
– Jeg ser kanskje litt eldre ut, flirer han og drar hånden over hodet.
– Men ellers er jeg som andre. Jeg er veldig glad i musikk. Jeg liker veldig mye forskjellig, fra rock til hip-hop. Jeg ville synes det var vanskelig å leve uten musikk. Det gir så mye, alt fra selvtillit til moro.

LES MER HER: Ga bort Dianas ring

Som mange andre setter han pris på å gå ut. Han liker å spise et godt måltid med venner, eller se en film på kino.

Nå er det bryllupet det handler om i Storbritannia. Butikkvinduer over hele landet har souvenirer med og bilder av det kommende brudeparet.

LES MER HER: Betalte 72.000 for William og Kate

Det er umulig å åpne en eneste avis eller blad uten å finne artikler om paret og bryllupet. Men ikke alle er interessert. Hver femte brite bryr seg ikke det grann om bryllupet til prins William og hans Kate. Det viser flere menings-målinger.

Noen er motstandere av at landet har et kongehus. Andre bryr seg bare ikke om at to mennesker de ikke kjenner, skal gifte seg. Det melder det engelske nettstedet bbc.co.uk.

LES MER HER: Nå gifter de seg

35 prosent av folket sier at de vil følge med på TV-sendingene direkte fra vielsen i Westminster Abbey. Like mange sier de ikke kommer til å se på.