Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prinsesse Leonore døpes

Datteren til prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill døpes i dag.

Den svenske prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill døper sin datter Leonore. Dåpen er i Stockholm. Kun den svenske kongefamilien er til stede under dåpen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Leonore skal døpes i Drottningholms slottskyrka i Stockholm. Etter dåpen arrangerer kongeparet lunsj. 100 gjester kommer til lunsjen. Det er både familie og venner av prinsesse Madeleine og Chris. Det skriver nettsiden seher.no.

Dåpen skjer nøyaktig ett år etter at Madeleine og Chris O'Neill giftet seg i Stockholm.

Svenskene er i dåpsrus. Det er knyttet stor spenning til hvem som skal være faddere. Mange lurer også på hva mamma Madeleine skal ha på seg. I tillegg får svenskene se de aller første live-bildene av prinsesse Leonore. Det skriver seher.no.

Leonore blir døpt i samme dåpskjole som mamma Madeleine, tante Victoria og kusine Estelle. Leonores oldefar Gustaf Adolf av Sverige, hertug av Västerbotten var den første som brukte kjolen. Det var i 1906.

Prinsessen skal døpes til Leonore Lilian Maria, hertuginne av Gotland.

Fredag 6. juni var Sveriges nasjonaldag. Da hadde lille prinsesse Leonore sitt første kongelige oppdrag. Den lille prinsessen er snart fire måneder gammel.

Prinsesse Madeleine hadde sin lille datter på armen da hun og Chris O'Neill kom ut på slottsbakken i Stockholm fredag. Det var for å åpne slottet for besøkende. Det er tradisjon i Sverige på nasjonaldagen.

Madeleine holdt en kort tale. Hun ønsket alle en hyggelig nasjonaldag. Prinsesse Leonore og prinsesse Madeleine hadde på seg svensk nasjonaldrakt. Leonore sov på mammas arm de få minuttene hun ble vist fram.

Det var ingen som hadde trodd at Leonore skulle vises for det svenske folket før dåpen. Det skriver den svenske avisen Expressen.

– Åh, de har prinsessen med seg, sa en av tilskuerne.

Til daglig bor familien i New York. De kom til Sverige tidligere denne uken fordi Leonore skal døpes i Stockholm.