Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prøver å vinne tid

Egypts president Hosni Mubarak lover at folk som jobber i staten skal få bedre betalt. Men demonstrantene nekter å gi seg.

President Hosni Mubarak sier at egyptere som jobber i staten skal få 15 prosent mer i lønn. Han sier også at han vil etterforske volden i landet de siste dagene.

LES MER HER: TV 2-journalister angrepet

Åtte personer er drept og rundt 800 skadd, ifølge egyptiske organisasjoner. Det har skjedd under demonstrasjonene i Egypt. Protestene har vart i 15 dager. Verdens-organisasjonen FN mener det er enda flere drepte og skadde. De sier at mer enn 300 mennesker er drept og rundt 4.000 mennesker er skadd, skriver nyhetsbyrået NTB.

Demonstrasjonene i Egypt startet 25. januar.

LES MER HER: Minst tre personer drept

Mubarak møtte sin nye regjering mandag. Det var det første møtet etter at Mubarak utnevnte en ny vise-president i Egypt.

LES MER HER: Presset fortsetter

På møtet ble det bestemt at lønningene skal bli bedre. Regjeringen vil gi 6,5 milliarder egyptiske pund til høyere pensjoner for folk som bor i landet. Det er 5,5 milliarder norske kroner.

Mubarak lover også at han skal lage en uavhengig gruppe. De skal etterforske de voldsomme kampene de siste dagene. Folk som støtter Mubarak har kjempet mot demonstranter som er imot ham. Kampene var på Tahrir-plassen i Kairo.

LES MER HER: Slåsskamp midt i Kairo

Etterforsknings-gruppen skal være «åpen, uavhengig og upartisk» sier Mubarak.

– Gruppen skal etterforske de grusomme og uakseptable krenkelsene. De gjorde uskyldige demonstranter til ofre, sa Mubarak mandag.

Høyere lønn kan være en god nyhet for dem som støtter Mubarak. Men det er ingen tegn til at demonstrantene tror på ham.

– Dette betyr ingenting. Kanskje det vil være en midlertidig befrielse for arbeiderne. Men det betyr ikke noe, sier demonstranten Sherif Zein til den arabiske TV-kanalen Al Jazeera.

På Tahrir-plassen i sentrum av Kairo forbereder demokrati-aktivistene seg. De er klare for en tredje uke med demonstrasjoner. De krever igjen at Mubarak slutter som president, skriver nettavisa VG Nett.

Demonstranter sover og hviler under stridsvogner og pansrede biler. De er klare for å holde ut i lang tid.

LES MER HER: Gratis mat og koranlesing