Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Putin ønsket Obama velkommen

USAs president Barack Obama er kommet til Russland. Mange er spente på besøket. De to landene er uenige om flere ting.

Torsdag kom flere ledere fra hele verden til G20-møte i Russland. Her skal de diskutere flere saker som er viktig for verden.

USAs president Barack Obama er en av lederne som kom til Russland torsdag. Russlands president Vladimir Putin håndhilste høflig på Obama. De to smilte og snakket kort med hverandre før Obama gikk inn.

Mange er spente på hva de to vil snakke om under besøket. Forholdet mellom USA og Russland har vært dårlig i det siste. Russland vil ikke støtte USA i en militær aksjon mot Syria.

USA sier at Syrias president Bashar al-Assad drepte 1.400 syrere med kjemiske våpen i et angrep 21. august. Men Russland stoler ikke på bevisene til USA. Putin vil ha klarere beviser før han sier ja til å støtte et angrep mot Syria.

LES MER HER: Kan godta Syria-aksjon hvis FN sier ja

Også saken om amerikaneren Edward Snowden har skapt et dårlig forhold mellom landene. Russland har gitt asyl til Snowden. Han er siktet som spion i USA fordi han har vist fram hemmelige dokumenter. Snowden avslørte blant annet at USA har overvåkt mange på internett.

Obama og Putin skal antagelig snakke litt sammen utenom den vanlige planen for G20-møtet. Det sier en av Obamas rådgivere. De to lederne hadde egentlig planlagt et møte på forhånd. Men Obama avlyste dette møtet da Russland ga asyl til Snowden.