Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Raketter traff sykehus og skole

Raketter traff et sykehus og en skole med flyktninger. Så ble et annet sykehus angrepet. Over 20 mennesker er døde.

Raketter traff bygninger med syke og flyktninger. Minst 14 mennesker skal være døde, ifølge helsepersonell og øyevitner.

Angrepene skjedde i den syriske byen Azaz nær grensa til Tyrkia. En skole og et sykehus ble truffet mandag. På skolen bodde det flyktninger.

Et sykehus som støttes av Leger Uten Grenser i provinsen Idlib i Syria ble også angrepet. Ni mennesker skal ha blitt drept. Det sier gruppa Syrian Observatory for Human Rights. De overvåker Syria-krigen på bakken.

– Det ødelagte sykehuset gjør at 40.000 mennesker ikke får hjelp. Det sier Massimiliano Rebaudengo i Leger Uten Grenser.

Et flyktningsenter sør for Azaz ble truffet av bomber fra fly. Det sier kilder til nyhetsbyrået Reuters. Flyene er trolig russiske.

Russlands kampfly bomber nord i Syria. De støtter Syrias regjering i kampen mot opprørere i området. Tusenvis av syrere har flyktet til den tyrkiske grensen. Der bor de i leirer.

Russland kommer til å fortsette med luftangrepene i nærheten av Aleppo i Syria. Det gjør de også dersom det lages en avtale om våpenhvile. Det sier utenriks-departementet i Moskva. Nyheten meldes av det russiske nyhetsbyrået Interfax mandag.