Verden

Reagerer på drapene

Politikere, journalister og ledere reagerer på terrorangrepet mot det franske bladet Charlie Hebdo.

12 personer er drept i skyting i Paris i Frankrike. Terroristene angrep redaksjonen til magasinet Charlie Hebdo. Bladet har trykket tegninger av profeten Muhammed. Derfor har bladet fått mange trusler.

Politikere, journalister og ledere viser sin støtte til Frankrike.

– Dette er et angrep på ytringsfriheten, sier François Hollande. Han er president i Frankrike.

Hollande får støtte fra Storbritannia og statsminister David Cameron.

– Drapene i Paris er motbydelig. Vi støtter Frankrike i kampen mot terror, sier Cameron.

Jens Stoltenberg er generalsekretær i NATO. Han viser sin støtte på nettstedet Twitter. Det gjør også statsminister Erna Solberg.

– Skytingen i Paris er en tragisk og feig handling. Både tapene av menneskeliv og det avskyelige angrepet på ytringsfriheten, skriver Solberg på Twitter.

Jonas Gahr Støre er leder av Arbeiderpartiet. Støre sier dette er et angrep på den frie presse og på forsvarsløse mennesker.

– Det skal ikke være farlig å være journalist, sier Trine Skei Grande. Hun er leder i partiet Venstre. Abid Q. Raja i Venstre håper muslimer viser at de er imot angrepet. Også Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet reagerer på angrepet.

Det hvite hus i USA har også vist sin avsky. Jean-Claude Juncker er president i EU-kommisjonen. Juncker kaller angrepet barbarisk og umenneskelig.

Andre som viser støtte er Tysklands statminister Angela Merkel, Russlands president Vladimir Putin og Danmarks statsminister Helle Thorning-Smith.

Sylo Taraku er generalsekretær i LIM. Taraku synes det er forferdelig og opprørende å høre om det feige terrorangrepet mot humor-bladet. LIM står for Likestilling, Integrering og Mangfold. LIM er et nettverk startet av norske innvandrere. Antirasistisk senter reagerer også på angrepet.

Den arabiske liga sier at de er imot angrepet.

Sikkerheten i Paris er hevet til høyeste nivå. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) følger situasjonen i Frankrike. De vurderer om dette påvirker trusselbildet i Norge.

Frankrikes ambassade og den franske skolen i Oslo har ikke økt sikkerheten. Flere medier i Norge har økt sikkerheten. Det er NTB, Dagbladet, Aftenposten, TV 2 og NRK.

LES OGSÅ: 12 drept i skyting

Siste utgave

På forsiden nå