Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Rettssaken mot French er utsatt

Tirsdag skulle rettssaken mot Joshua French ha startet. Etter rot og forsinkelser er saken utsatt.

Tirsdag morgen skulle rettssaken mot Johshua French startet. Rettsaken skulle startet i kantina i fengselet til French. Det skriver nyhetsbyrået NTB. French er anklaget for å ha drept Tjostolv Moland i august i fjor. Det skjedde mens de to sonet en dom for spionasje, væpnet ran og drap.

 

LES OGSÅ: French kan bli benådet

 

Da Tjostolv Moland ble funnet død på cellen, dro norske politietterforskere til Kongo. Både det norske og kongolesiske politiet fram til at Joshua French ikke kunne mistenkes.

Kort tid etter at rettssaken skulle begynt fikk alle beskjed om å flytte seg til et venteværelse for fengselets besøkende. Årsaken var at det var fare for regn. Det var ikke tak over deler av kantina.

I rettssaken var French tiltalt for å ha dopet ned og kvalt Moland.

Men så blir dommerne gjort oppmerksom på at Joshua French har krav på å få rettssaken tolket til det språket han selv ønsker.

 

LES OGSÅ: Rettssak mot French i januar

 

Avisa Dabladet er en av flere medier som har journalister i rettssalen. Avisa har også en egen tolk. Dommerne ba Dagbladets tolk om å oversette saken for French.

Det fikk flere til å protestere i første pause. Etter pausen beslutter dommeren å utsette rettssaken til fredag 10. januar klokka 9 på grunn av tolkeproblematikken. En eller helst to nye tolker skal tolke for retten neste gang. Det skriver Dagbladet.