Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Romney vant i Arizona og Michigan

Mitt Romney vant Republikanernes nominasjons-valg i delstatene Arizona og Michigan i USA tirsdag.

Mitt Romney håper på å bli partiet Republikanernes kandidat til å bli president i USA. Han vant Republikanernes nominasjons-valg i delstatene Arizona og Michigan tirsdag. I Michigan vant han bare så vidt over Rick Santorum. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Flere amerikanske TV-kanaler melder at Mitt Romney har vunnet i begge de to delstatene. Det er selv om ikke alle stemmene er talt opp ennå.

I Arizona ble Romney utropt til vinner straks valglokalene stengte.

Det ble klart at Romney hadde sikret seg 47 prosent av stemmene. Rick Santorum fikk 26 prosent av stemmene. Det var da 80 prosent av stemmene var talt opp.

Nominasjons-valget i Michigan ble mer spennende. Men da 93 prosent av stemmene var talt opp, hadde Romney 41 prosent. Santorum hadde 38 prosent av stemmene.

LES MER HER: Kan kuppe valget

Både kanalene CNN, NBC og Fox hadde da for lengst utropt Romney til vinner.

Romney er født og oppvokst i Michigan. Faren hans var en populær guvernør i delstaten. Det nevnte Romney i takketalen.

Derfor var det også viktig at han vant i delstaten. Ellers ville han ligget dårlig an til president-valget til høsten.

– Dette er spesielt for meg. Jeg er født og oppvokst her. Jeg elsker delstaten, og jeg ser på dere alle som min familie, sa Romney da resultatet var klart.

– Vi vant ikke stort, men vi vant. Det er det eneste som teller, la han til. Så begynte han å kritisere president Barack Obama.

– Dere så Obamas budsjett. Det er store utgifter. Han vil øke skattene. Det vil vi ikke la ham gjøre. Jeg gir dere nå et reelt valg, sa Romney.

– Han øker gjelda vår, jeg vil senke den. Vi har fått nok av denne presidenten. Vi trenger ikke fire nye år med ham. Vi har mye arbeid foran oss, for vi skal ta USA tilbake, fortsatte han.