Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Rømte fra Bolivia

Stina Brendemo Hagen har rømt til Brasil. Hun er dømt for å forsøke å smugle kokain i Bolivia.

Stina Brendemo Hagen dukket opp i Brasil. Der søkte hun om pass ved den norske ambassaden. Hun fikk det ikke.

21 år gamle Hagen rømte fra Bolivia. Det var etter at hun hadde blitt løslatt fra fengselet mot kausjon. Det var i slutten av juli. Kausjon vil si at hun fikk lov til å betale seg fri. Men hun fikk ikke forlate byen Cochabamba i Bolivia. Kausjonen var på rundt 350.000 kroner.

LES MER HER: Pågrepet i Bolivia

Forrige mandag melde hun seg ikke til politiet, slik hun skulle gjøre en gang i uka. Det skriver nettavisa vg.no.

Myndighetene i Bolivia vil nå arrestere henne. Da må hun sone ferdig straffen i Bolivia. Den er på ti år og åtte måneder. Men først må de finne henne.

LES MER HER: Krangler i retten

Brendemo Hagen ble arrestert av boliviansk politi i mai 2008. Da var hun sammen med to andre norske kvinner. Alle tre ble mistenkt for å forsøke å smugle kokain fra Bolivia til Norge. Hun ble først dømt til 13 års fengsel. Det var for å forsøke å smugle 22,4 kilo kokain. Men dommen ble senere gjort kortere.

I fengselet fødte Brendemo Hagen en sønn. Det var i september i fjor. VG skriver at sønnen er reist til Norge sammen med Brendemo Hagens mor. Brendemo Hagen selv skal være i Sør-Amerika.

Norske myndigheter skriver ikke ut pass til nordmenn som har fått passet tatt fra seg fordi de er dømt for straffbare handlinger.

LES MER HER: Rømte med nytt navn

Nå er bare en av de tre norske kvinnene igjen i fengselet i Bolivia. Det er Madelaine Rodriguez. Den tredje kvinnen klarte å rømme i februar i fjor. Det gjorde hun på samme måte som Brendemo Hagen. Så fikk hun norsk nødpass. Hun er nå tiltalt for smuglings-forsøket i Norge. Denne rettssaken starter i Oslo tingrett 5. september.