Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Russland samarbeider ikke med Snowden

Ingen vet helt sikkert hvor Edward Snowden er. Og heller ikke hvor han skal dra.

Sergei Lavrov er utenriksminister i Russland. Han sier at Russland ikke har hatt noe å gjøre Edward Snowden, melder kanalen NRK. Snowden er siktet for spionasje av USA.

– Dette står Snowden bak helt selv. Vi har ikke hatt noe med dette å gjøre og har kun lest om det i media. Han har ikke krysset den russiske grensen, sa Lavrov på en pressekonferanse.

LES OGSÅ HER: USA skuffet over at Snowden slapp unna

Søndag kom Snowden til flyplassen i Moskva. Det er mange som mener de vet hvor han skal reise videre. Og det kan hende at han har reist videre. Men det kan også hende at han fortsatt er i transitt i Moskva.  

Hvis han er på flyplassen i Moskva, har han ikke krysset den russiske grensen. Å være i transitt betyr at du mellomlander med et fly og venter på flyplassen for å reise med et annet. Reglene sier at du når du er i transitt, så er du ikke i et land.

Avisa VG skriver at Snowden hadde billett til Havana i Cuba. Denne flybilletten er ikke brukt, melder nyhetsbyrået Reuters.

Julian Assange har sagt at Edward Snowden er på vei til Ecuador og at han er i god behold på trygt sted, skriver NRK. Assange har laget nettsetdet WikiLeaks som deler hemmelige dokumenter med resten av verden. Han er i asyl på ambassaden til Ecuador i London i Storbritannia.

LES OGSÅ HER: – USA overvåker Kina

Ecuadors utenriksminister Ricardo Patino sa mandag at Ecuador vil lese gjennom nøye Snowdens asylsøknad hvis den kommer. Han synes det er bra at Snowden sier hvordan USA oppfører seg i andre land, skriver avisa Aftenposten.

Snowden jobbet med etterretning i USA. Han ble kjent over hele verden da han avslørte hvordan USA spionerer på internett og telefon-samtaler. Han fortalte at USA overvåker kjente søkesteder som Google og sosiale nettsteder som Facebook. Snowden er etterlyst av USA for å ha lekket denne informasjonen.