Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Rystet av jordskjelv

Jorden ristet og hus falt sammen. Minst 97 mennesker døde i jordskjelvet i Indonesia onsdag.

Et kraftig jordskjelv rystet Aceh-provinsen i Indonesia tidlig onsdag. Flere bygninger falt sammen. Både hus, moskeer og butikker, skriver nyhetsbyrået NTB.

Minst 97 mennesker er funnet døde. Det sier generalmajor Tatang Sulaiman. Han jobber for forsvaret i området der skjelvet traff.

Skjelvet ble utløst utenfor kysten, på 17 kilometers dyp. Men skjelvet laget ingen stor flodbølge.

En kvinne og hennes to barn døde i Pidie Jaya. Det ligger 18 kilometer unna der skjelvet startet. Det forteller en som jobber for myndighetene til en TV-stasjon.

Flere hundre mennesker skal ha blitt skadd i jordskjelvet. De er fraktet til sykehus for behandling. Men sykehusene sliter med å hjelpe alle. Skadde flyttes også til andre sykehus. Årsaken er frykten for nye, mindre jordskjelv.

Det er vanskelig å hente ut folk fra ruinene. Det er hentet inn gravemaskiner til dette. I tillegg graver redningsarbeidere for hånd etter levende og døde.

Det er ikke første gang at Aceh-provinsen blir rystet av jordskjelv. I 2004 kom et stort jordskjelv og en stor tsunami. 230.000 mennesker døde i den katastrofen. Over halvparten var i Aceh.