Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Selger brukte møbler fra Ikea

Et svensk selskap selger brukte Ikea-møbler på internett. Det liker ikke møbelkjeden Ikea.

Møbel-kjeden Ikea er et populært sted å kjøpe møbler. Mange bytter ofte ut møblene sine og kjøper nye. Det ga et svensk selskap en idé. Tidligere i år startet de hjemmesiden billyandfriends.se. Der selges det kun brukte møbler fra Ikea. 

Det var folkene i selskapet ILI Internasjonal som startet nettsiden. De kalte den først iloveikea.se.
Den ble en suksess. Iløpet av juni var 20.000 mennesker inne og så på møblene. Det likte ikke Ikea. De krevde at nettsiden skiftet navn.
– For oss er det viktig om kundene vet om de handler med Ikea eller ikke, sa Ylva Magnusson til avisa Dagens handel. Hun er presseansvarlig i Ikea.

Folkene som startet nettstedet mente at det var en hyllest til Ikea.
– Det er krise i økonomien i verden. Det er mange brukte varer som legges ut for salg. Annonser om kjøp og salg av Ikea-møbler er ofte spredd utover flere nettsider. Det kan være et problem for dem som vil selge eller kjøpe. Der er det også ofte dyrt å lage annonser. Hos oss er det gratis. Det er også lett å se på varene, sier Klas-Göran Karlsson. Han er direktør i ILI Internasjonal. Karlsson mente at det var rart at Ikea prøvde å ødelegge for dem. 

Nettsiden skiftet navn til billyandfriends.se. Billy er navnet på en type bokhyller som selges av Ikea. Nå lanseres siden også i Danmark, Tyskland og Storbritannia. Og mange bloggere håper at den også kommer til Norge.

Både finn.no og rubrikk.no er norske nettsteder som selger brukte Ikea-møbler. Og annonsene viser at det er mange som har møbler til salgs. Finn.no har 3.070 treff, og rubrikk.no har 3.385 treff.

Det finnes også andre måter å bruke gamle Ikea-møbler på. På Ikea-hacker får du tips til hvordan du kan hacke dem. Altså gjøre dem finere og mer moderne. Her står det blant annet hvordan du kan bruke et stativ med skuffer til et rede for høner. Eller hvordan du kan bruke baderoms-møbler på kontoret.

Hun som startet bloggen kaller seg Jules. Navnet er etter en stol fra Ikea. 

– Jeg søkte på internett og fant mange gode ideer til hvordan du kan bruke ikeamøbler. Jeg tenkte på hvor fint det hadde vært om folk kunne funnet dem på ett sted. Derfor startet jeg bloggen. Jeg blir ikke betalt av Ikea for å gjøre dette. Jeg elsker å pynte og leve med kreativitet, skriver Jules på bloggen sin. Hun ber alle om å sende henne bilder av Ikea-møbler de har forandret på.

Emneord

verden