Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ser datteren på video

Moren til en av skolejentene som er bortført i Nigeria, sier hun har sett datteren sin på en video. Den ble sendt ut av terrorgruppa Boko Haram mandag.

Moren til en av de over 200 skolejentene som er bortført i Nigeria, sier hun har sett datteren sin. Hun så datteren på en video som terrorgruppa Boko Haram sendte ut mandag.

Mens hun så på videoen på TV, oppdaget moren datteren. Hun var blant de rundt 130 jentene som ble filmet mens det så ut som omde ba muslimske bønner. Det sier Dumona Mpur. Hun er leder for foreldrerådet på skolen i byen Chibok.

LES MER HER: – Amerikanske spionfly leter etter jenter

223 jenter er fortsatt savnet. Det er etter at den islamistiske gruppa Boko Haram bortførte dem fra skolen. Det skjedde for tre uker siden. De fleste er kriste i byen jentene ble tatt fra.

Jentene har blitt muslimer. Det sier Boko Haram-lederen Abubakar Shekau på videoen. Han sier de ikke vil bli satt fri før Boko Haram-fanger i settes fri fra nigerianske fengsler. Tidligere har Skekau truet med å selge dem som slaver. Han har også truet med å gifte dem bort til opprørere som vil ha en kone.