Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sier Assange er alvorlig syk

WikiLeaks-sjef Julian Assange gjemmer seg fortsatt i Ecuadors ambassade i England. Nå sier ambassaden at Assange er syk.

Julian Assange startet nettstedet WikiLeaks. Der har han avslørt mange lands hemmeligheter. Han har siden i sommer gjemt seg i Ecuadors ambassade i London i England.

– Assange har en lunge-sykdom, sier Ana Alban til ecuadoriansk TV. Hun er ambassadør ved Ecuadors ambassade. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Alban sier at sykdommen til Assange kan bli verre når som helst. Landet betaler for at Assange blir behandlet. Han får ofte besøk av lege for å bli sjekket, sier hun.

Julian Assange søkte politisk asyl i Ecuador i sommer. Siden har han gjemt seg i ambassaden i London.

Assange gjemmer seg fordi han skal utleveres til Sverige. Der er han tiltalt for seksuelle overgrep mot to kvinner.

LES MER HER: Vil hente Assange med makt

Men Assange er redd for å bli sendt videre til USA og tiltalt for spionasje. På WikiLeaks har han blant annet lagt ut hemmelige dokumenter fra USAs forsvars-departement.

Politiet overvåker Ecuadors ambassade. Britiske myndigheter sier de vil pågripe Assange hvis han går utenfor ambassaden. De har en avtale med Sverige om å utlevere Assange. Ifølge nettstedet nrk.no håper Ecuador å få en avtale om at Assange kan dra til sykehus uten å bli pågripet.