Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sier at ingen kommer til dø av viruset i landet

Aleksandr Lukasjenko er president i Hviterussland. Han sier at ingen kommer til å dø av korona i landet.

Aleksandr Lukasjenko er president i Hviterussland. Han har til nå brydd seg lite om viruset korona. Men nå sier han at ingen dør av det i landet.

– Ingen kommer til å dø av viruset korona hos oss. Det sier jeg offentlig. Vi har funnet kombinasjoner av medisiner. Det gjør at vi kan redde folk, sier Lukasjenko. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Folk lever som vanlig i Hviterussland. De kan gå på jobb og på restauranter. Det spilles fortsatt idrett. Det skjer med mye folk på tribunene.

Lukasjenko er glad i idrett, og det er kort tid siden han spilte selv. Han var med på en ishockey-turnering 4. april. Han håndhilste og ga klemmer til de andre som spilte i turneringen.

Foto: Andrei Pokumeiko / AP / NTB scanpix

PRESIDENT: Aleksandr Lukasjenko (til høyre) er president i Hviterussland. Bildet er tatt på en ishockeykamp 4. april. Lukasjenko var en av de som spilte i kampen. Foto: Andrei Pokumeiko / AP / NTB scanpix

Les også: Her spiller de fortsatt fotball

Men noen er uenige med Lukasjenko. Det inkluderer Helsedepartementet i landet. De sier at 2.919 er smittet av viruset. 29 personer er døde av det. Det avviser Lukasjenko. Han sier at de døde hadde andre problemer som de døde av. Han mener de kan ha dødd av diabetes eller hjerteproblemer.