Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sier hun ble redd

TV-reporteren som sparket flyktninger, sier hun reagerte slik fordi hun ble redd.

TV-reporteren Petra László jobbet med en sak om flyktninger i Ungarn. Der ble det kaos ved byen Röszke ved grensa til Serbia. Hundrevis av flyktninger løp gjennom politiets sperringer.

Flere reportere var på stedet. Andre reportere filmet og tok bilder av Petra László. På bildene ser det ut som hun spenner bein for en mann som løper med et barn. Han faller. Etterpå ser László ut til å sparke etter ei jente.

László sier hun ble redd. Derfor sparket hun.

– De strømmet mot meg, og da bare klikket noe inni meg. Jeg bar på kameraet og kunne ikke se hvem som kom mot meg. Jeg følte at jeg måtte forsvare meg selv, sier hun til den ungarske avisa Magyar Nemzet. De har trykket en beklagelse fra henne.

László mistet jobben etter hendelsen. Hun jobbet i TV-kanalen N1TV. De har nær kontakt med partiet Jobbik. Det er et parti langt til høyre i politikken, skriver avisa VG. De har også blitt fortalt at László er medlem av partiet.

– Jeg beklager oppriktig det som skjedde. Det er vanskelig å ta gode avgjørelser når folk har panikk og hundrevis strømmer mot deg. Jeg er ikke en hjerteløs rasist som sparker barn. Jeg er bare en arbeidsløs mor til små barn, skriver László i Magyar Nemzet.

Hun skriver at hun ikke synes hun fortjener heksejakt og drapstrusler.

Se video av hendelsen i bunnen av saken. I toppen av saken er tre bilder fra hendelsen.