Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sier ja til at Biden kan begynne å overta

Joe Biden har fått ja til å starte forberedelser til å overta som president i USA. President Donald Trump og organet GSA har sagt ja.

20. januar skal Joe Biden etter planen ta over som ny president i USA. Han vant valget. Men president Donald Trump er fortsatt uenig.

Nå har Trump likevel sagt ja til at Biden kan starte overgangen til å bli president. Organet GSA (General Services Administration) er den som vanligvis sier hvem som har vunnet valget. Det skjer vanligvis etter at den som har tapt valget, innrømmer det. Det har ikke skjedd etter valget i 2020.

Nå skriver GSA likevel i et brev at Biden ser ut til å ha vunnet valget. Emily Murphy i GSA åpner for at Biden får mulighet til å bruke penger fra myndighetene. Han skal få komme til viktige kontorer. Og han skal få samarbeide med dem som styrer med Trump og andre myndigheter. Slik skal de sikre overtakelse av makten. Det er kanalen CNN som forteller om brevet.

President Donald Trump skriver på Twitter at han sier ja til å gjøe det som trengs. Og at det er av hensyn til USAs interesser. Han har bedt administrasjonen sin om å gjøre det samme. Men Trump skriver fortsatt at kampen vil fortsette.

Meldingen på Twitter er det nærmeste presidenten har vært å innrømme at han tapte valget. I flere uker har Trump sagt at Biden har vunnet som følge av juks i valget. Men det har han foreløpig ikke kunnet bevise.

Mandag ble det klart at Biden også formelt vant valget i Michigan.