Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sjef i EMA mener at vaksinen kan ha ført til blodpropp

En sjef i EMA mener folk kan ha blitt syke av vaksinen mot korona.

Marco Cavaleri er sjef for vaksiner i EMA. Det er det europeiske legemiddel-tilsynet. Han sier de har funnet ut mer om folk som har blitt alvorlig syke etter å ha fått vaksine fra AstraZeneca. Han sier det er en sammenheng. Det sier han i et intervju med avisa Il Messaggero tirsdag.

– Jeg mener vi nå kan si at det er en klar kobling til vaksinen, sier Cavaleri. Han sier også at det er uklart hva som fører til at folk har blitt så syke at de har dødd.

Cavaleri sier at det er så store fordeler med vaksinen at det betyr mer enn farene ved å bruke den. Det skriver Nettavisen.

Det kan komme en melding fra EMA i løpet av noen timer, skriver nyhetsbyrået NTB. Der kan det bli bekreftet at det er en sammenheng.

– Det er positivt at EMA endelig sier de har jobbet seg fram til samme svar, sier David Benee Olsen til avisa Aftenposten. Han jobber i Legemiddel-verket i Norge. Han er også Norges representant i EMA. Olsen sier det er godt kjent at Norge har ment dette lenge.

En komité i EMA (PRAC) skal ha møte denne uka. Det er ventet at de vil komme med nye råd for bruk av vaksinen fra AstraZeneca. 

Steinar Madsen er fagdirektør for medisin i Legemiddel-verket i Norge. Han sier til NTB de venter på hva PRAC til slutt bestemmer seg for.

PRAC vurderte vaksinen også før påske. Da mente de det var umulig å si sikkert om det var en sammenheng.