Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skal ha møte om sikkerhet på skolene

USAs president Donald Trump skal i møter om sikkerhet på skolene. Det er etter skytingen ved en skole sist uke.

Torsdag skal USAs president Donald Trump møte folk som jobber for myndighetene. De skal snakke om sikkerheten på skolene i landet.

Dagen før skal han snakke med elever og lærere, ifølge kalenderen hans. Det står ingenting om hvilke lærere og elever som skal delta.

Fredag besøkte presidenten et sykehus i Parkland i delstaten Florida. Der er de som ble skadd i skytingen på en skole, innlagt. Sykehuset ligger i nærheten av presidentens eiendom Mar-a-Lago.

Dagen etter protesterte fortvilte skoleelever, foreldre og andre i Florida. De protesterte mot Donald Trump og alle andre politikere som støtter dem som er for våpen.

17 år gamle Alex Wind var med og startet kampanjen «Never Again» (Aldri mer). Kampanjen jobber for endring i våpenlovene. Wind og flere elever vil ikke møte opp på skolen igjen før endringer skjer. Det forteller han til avisa Washington Post.

– Ingen av oss fra Never Again-bevegelsen kommer til å dra tilbake til skolen. Ikke før det skjer endringer i loven, sier han til avisa.

– Det var loven som i første omgang førte til skytingen. Hva skal da stoppe en ny skyting fra å skje om ikke loven endres? Vi føler oss ikke trygge i skolegangen der skytingen skjedde. Hvordan skal vi det, om det ikke skjer noen endringer? spør han.

Facebook-siden «Never Again» ble laget etter skytingen. Nå følger over 66.000 personer siden.

Overlevende fra angrepet ber folk delta i en marsj. Den skal arrangeres over hele landet 24. mars. De krever at Kongressen vedtar lover som kan hindre nye episoder der mange blir drept i skyting. De vil ha endring i lovene straks.

De har kalt arrangementet «Marsjen for våre liv».

Sist onsdag begynte en 19-åring å skyte mot elever. Det skjedde på hans tidligere skole. 17 mennesker ble drept. Våpenet han brukte, var et halvautomatisk gevær av typen AR-15. Drapsmannen hadde kjøpt det på lovlig vis. Denne type våpen er tidligere brukt i flere episoder der mange har blitt drept i USA.