Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Skjøt varselskudd

Russiske styrker har skutt varselskudd mot ukrainske soldater på Krim.

Russisk militære har avfyrt varsel-skudd mot ukrainske soldater. Det var på militær-flyplassen i Belbek. Det er i nærheten av byen Sevastopol på Krim-halvøya. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: – Russere strømmer inn på Krim

De ukrainske soldatene marsjerte mot flyene på flyplassen da skuddene ble avfyrt. De ukrainske soldatene hadde ikke våpen. Mandag mistet de ukrainske soldatene kontroll over flyene på flyplassen.

Ukrainske soldater krever å få vokte flyplassen sammen med russerne. Russerne skal svare på dette innen klokka 11. Det sier journalisten Anshel Pfeffer. 

Russisk militære har hatt øvelse i Leningrad-regionen. Den ble avsluttet mandag. Styrkene har blitt beordret tilbake til basene etter øvelsen.

LES OGSÅ: Russland har okkupert Krim-halvøya

USA stanser samarbeidet med Russland. Det skriver TV2.no. Det vil si at alle fellesøvelser, flåtebesøk og konferanser inntil videre blir avlyst.

Vitalij Tsjurkin er FN-ambassadør for Russland. Han sier at det er Victor Janukovitsj som har bedt Russland sende styrker til Ukraina. Janukovitsj var president i Ukraina. Han måtte slutte i Ukrainas parlament i slutten av februar. Det skjedde etter uro i landet. Presidenten rømte til Russland.