Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skjøt ved YouTubes kontorer

Tre personer er skadd i skyting ved hovedkontoret til YouTube i USA. Personen som trolig skjøt, er død.

En kvinne begynte å skyte ved hovedkontoret til nettstedet YouTube. Det ligger i San Bruno i delstaten California i USA. En kvinne er død. Det var trolig hun som skjøt, ifølge politiet.

– Vi kom til stedet klokken 12.48. Da ble vi møtt av flere ansatte som flyktet fra bygget. Det var veldig kaotisk. Vi traff først på en person med skader fra skudd. Minutter senere traff vi på en annen. Den siste så ut til å ha skutt seg selv. Vi fant to andre ofre i en annen bedrift, sa Ed Barberini på et møte med pressen tirsdag ettermiddag lokal tid. Han er politisjef i San Bruno.

Han sa at det er tre ofre etter skytingen. I tillegg er en kvinne funnet død på stedet. Det er trolig gjerningspersonen. Hun skal ha skutt seg selv, ifølge Barberini.

Politisjefen sier at hun skal ha brukt et håndvåpen.

Kvinnen som skjøt, skal være 39 år gamle Nasim Aghdam fra San Diego. Hun skal ha vært rasende på YouTube. Hun var sint fordi YouTube hadde sluttet å betale for videoene hun la ut på nettstedet.

Det sier Ismail Aghdam til avisa The Mercury News. Han er kvinnens far.

Han sier at datteren hans «hatet» YouTube. Noen timer før skytingen varslet han politiet. Han sa at hun kunne finne på å dra til hovedkontoret til YouTube i San Bruno.

Mandag hadde han meldt sin datter savnet. Han hadde ikke klart å få kontakt med henne på telefonen på to dager. Men sent på kvelden ble hun funnet. Hun lå og sov i en bil på en parkeringsplass. Politiet ringte ham natt til tirsdag. Da skal han ha advart politiet om henne.