Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skogbrann i Cape Town sprer seg raskt

Studentene flyktet til fots fra brannen på universitetet. Store deler av universitetet er ødelagt. Nå spres brannen seg mot sentrum.

Søndag morgen startet en skogbrann i Cape Town i Sør-Afrika. Den startet ved et nabolag og har spredt seg med vinden. Tørke i landet øker faren for brann. 

Brannen har ødelagt store deler av Universitetet i Cape Town (UCT). Bygninger på området står i ild, og en historisk vindmølle brenner. 

Flere hundre studenter er evakuert. De måtte løpe fra universitetet. Det melder journalister som er til stede. Biblioteket er rasert. Mange bøker og arkiver er ødelagt i brannen. Bilder viser flammer og røyk som velter fram fra tak og vinduer i bygget. 

Vinden presser brannen videre mot sentrum av storbyen Cape Town. 

– Brannen er ikke under kontroll. Vinden er det største problemet. Den gjør det også vanskelig med slukking fra lufta, sier Jermaine Carelse i brannvesenet. 

Over hundre brann-mannskaper og andre rednings-folk er med på å slukke brannen. Minst én brannmann er skadd. Det er også fire helikoptre som deltar i sluknings-arbeidet. 

Årsaken til brannen er ukjent. Men én person er satt i forvaring, melder politiet. Ingen er meldt savnet eller døde i brannen. 

 

BILDER

Bildet viser skogbrann i Cape Town

BRANN: Skogbrannen i Cape Town har spredt seg med vinden. Flere bygninger er ødelagte. FOTO: AP / NTB

Vis bildetekst