Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skyter igjen

Soldater skyter mot demonstranter i to byer i Syria. Flere frykter at det kan bli borgerkrig som i Irak.

Syriske soldater begynte fredag å skyte mot demonstranter i byen Tel. Flere skal være skadd. Byen ligger like nord for hovedstaden Damaskus. Soldatene har også gått til angrep i byen Homs sentralt i landet. Det forteller øyenvitner, skriver nyhetsbyrået NTB. Presidenten har sendt soldater og stridsvogner til mange byer.

LES MER HER: Kan bli ny blodig dag i Syria

Tusenvis av kurdere demonstrerer øst i Syria fredag. De krever politisk frihet. Men de vil at Syria må stå samlet. Det sier en kurdisk person til nyhetsbyrået Reuters.

Soldater skal også ha stanset demonstranter i en bydel i Damaskus. Men protestene mot regimet er ikke så store i de største byene. Det er trolig fordi mange syrere er redd for at det blir borgerkrig. De vil ikke at det skal bli som i Irak. Flere frykter at protestene skal sette ulike grupper i befolkningen opp mot hverandre. Det bor mange ulike grupper mennesker i landet.

LES MER HER: Vil ikke bruke makt mot Syria

Siden midten av mars har titusener av syrere demonstrert mot president Bashar al-Assad. De vil at han skal slutte. Syrerne vil også ha mer frihet. Rundt 600 mennesker skal være drept i uroen.

LES MER HER: Prøver å kvele opprøret

Den europeiske union (EU) snakker fredag om hva de skal gjøre med Syria.