Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Skyter mot demonstranter

Syriske soldater skal ha skutt mot demonstranter i byen Homs. Minst én person skal være skadd.

Natt til tirsdag skjøt soldater mot demonstranter i byen Homs i Syria. Det forteller en aktivist som jobber for menneske-rettigheter. Demonstrantene hadde samlet seg i sentrum av byen. Først ba politiet dem om å forlate stedet. Så begynte soldatene å skyte. Det sier aktivisten til nyhetsbyrået Reuters. Minst én person skal ha blitt skadd.

LES MER HER: Begravde demonstranter

To personer som bor i Homs, sier også at de har hørt skudd fra området ved torget. Det er stedet hvor demonstrantene er.

Noen timer tidligere lovet syriske myndigheter å angripe opprøret. De kalte det et væpnet opprør av religiøse fundamentalister. Innenriks-departementet hevdet at opprørerne driver med terror. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Opprøret viser at grupper av terrorister med våpen ønsker en væpnet revolusjon. Det gjelder spesielt i byene Homs og Banias, sa departementet.

De sa også at myndighetene vil reagere bestemt for å få tilbake sikkerheten. Så langt ser det ikke ut til at protestene mot regimet vil gi seg.

Mandag kveld ble det satt opp telt på torget i sentrum av Homs. Demonstrantene hevdet at 20.000 mennesker var samlet på plassen. De lovet å bli der helt til president Bashar al-Assad slutter i jobben.

– Dette forferdelige regimet må endres. Vi har ventet elleve år på forandringer. Det sa den politiske aktivisten Najati Tayyara.

Det har vært unntaks-tilstand i landet helt siden 1960-tallet. En unntaks-tilstand betyr at vanlige lover og regler ikke gjelder. Presidenten lovet i helgen at det skal bli slutt på unntaks-tilstanden. Men heller ikke dette har så langt stoppet protestene.